ab-bilgi-dokumantasyon-300x246.jpg

Avrupa Birliği (AB), Avrupa bütünleşmesiyle ilgili araştırma ve eğitim faaliyetlerini teşvik etmek ve yerelde bilgi ihtiyacını karşılamak üzere üniversiteler bünyesinde Avrupa Dokümantasyon Merkezleri (European Documentation Center – EDC) kurmaktadır. Bu bağlamda Akdeniz Üniversitesi Avrupa Dokümantasyon Merkezi (AÜ-ADM) Avrupa Komisyonu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) arasında imzalanan hizmet sözleşmesiyle 3 Mayıs 2002 tarihinden başlayarak hizmet vermeye başlamıştır. Merkez; 90 m2 kitaplık, 200 m2 internet ve okuma salonundan oluşan 2 katlı bir alanda kurulu olup, 17 bilgisayar ve 6855 kaynak ile araştırmacıların bilgi ihtiyacını karşılamaktadır.

AÜ-ADM 2008-2009 yılları arasında Sivil Toplum Diyaloğu I Programı kapsamında yürüttüğü EUi Projesiyle bilgiye dayalı bir sivil toplum buluşma noktasına dönüşmüştür. AÜ bünyesindeki akademisyenler, Türkiye’nin AB ile bütünleşmesi esnasında ortaya çıkabilecek fırsat ve güçlüklere ilişkin farkındalık yaratmak üzere uzmanlıkları çerçevesinde TR61 bölgesinin bilgi ihtiyacını karşılamaktadır. AÜ-ADM Antalya Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu (AB-UDYK) üyesidir. AB-UDYK üyeliğinin kendisine yüklediği sorumluluk çerçevesinde, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm paydaşların bilgi ihtiyacını karşılamak amacıyla seminer, panel, konferans vb. etkinliklere iştirak etmektedir. Merkez; 2013-2015 yılları arasında Jean Monnet programı kapsamında yürüttüğü Sivil Toplum için Avrupa Entegrasyon Çalışmaları Projesi çerçevesinde, “AB UDYK üyesi kurum ve kuruluş çalışanlarının Avrupa Birliği politikalarına ilişkin bilgi birikimlerini artırmak ve sözü edilen kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin tüm iş ve işlemlerinde AB perspektifinin yerleştirilmesine katkıda bulunmak” amacıyla 90 kişiye AB temel eğitimi vermiştir.

Eklenme tarihi :19.10.2023 15:31:12
Son güncelleme : 19.10.2023 15:31:12